Jocul cu dictionarele

Orele de limba si literatura romana se desfasoara de multe ori in parteneriat cu diferite institutii care sprijina actul educational. Le veti cunoste pe rand si le veti indragi. Una dintre acestea este Biblioteca Municipala "Radu Rosetti". Luni, 22 septembrie 2008, a avut loc ora cu tema "Jocul cu dictionarele". Este o lectie care urmareste familiarizarea elevilor du diferite instrumente de lucru: dictionare de mai multe feluri, enciclopedii etc. Impreuna cu doamna bibliotecar Doina Bruma am facut o prezentare a acestora. Sper ca le-a trezit interesul elevilor si ca vor consulta lucrarile prezentate. Acestea sunt un instrument de lucru necesar si util la ora de limba si literatura romana. Urmeaza mai multe lectii despre vocabular si prezentarile lecturilor. Fiecare elev a primit o tema de lucru precisa. Astept cu interes sa le cunosc opiniile si sa vad ce lucrari au consultat.

Ganduri pentru un nou inceput

A inceput un nou an scolar pentru multa lume. Pentru mine, cu mai multe emotii. Am o noua generatie de boboci. Este a cincea. I-am asteptat cu bucurie, cu emotie, cu speranta. Cu fiecare generatie mi-am implinit o parte din vise alaturi de ei. Ii simt aproape de mine si acum, desi au trecut anii. Pastram legatura, ne vizitam, ne sfatuim. Imi place sa cred ca le-am ramas prietena.

Noii boboci au venit si ei cu sperantele lor. Sper sa si le realizeze. Se poate acest lucru daca familia le este alaturi. Scoala i-a primit cu bratele deschise. Eu le doresc sanatate, sa le fie parintii aproape, perseverenta, toleranta fata de semeni, rabdare si succes.

Back to Home Back to Top Clasa noastra. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.