Vizita la tipografie - impresii







Vizita la Fabrica de sticla

Aceasta vizita a fost o experienta unica. Ma poate ajuta mult in gasirea unei meserii.
Jitea Mihai



Vizita la Fabrica de sticla a fost una dintre activitatile mele preferate din aceasta saptamana. Am avut ocazia sa vad de aproape cum este produsa si prelucrata sticla. Am aflat informatii interesante despre acest proces si m-am convins ca realizarea manuala a anumitor produse este mult mai apreciata decat cea automata dand o valoare deosebita obiectului confectionat.
Alexandru Imbrea


Vizita la Fabrica de sticla a fost o ocazie unica de a asista la producerea unora dintre obiectele pe care le folosim zilnic: paharele sau vazele pentru flori. Am fost impresionat de munca celor care contribuie la realizarea acestor produse.
Boaca Lucian



Activitate de voluntariat - impresii

La Centrul Rezidential Alexandra, activitatea s-a desfasurat pe doua ateliere. La grupa mica, voluntarii au desenat alaturi de copii manute, au dansat si au confectionat moristi. La grupa mare, au fost desenate fete si s-a interpretat o sceneta.




La centru am cunoscut copii speciali. Fiecare are ceva diferit. De exemplu, Florin, chiar daca nu are o mana, are o coordonare mana-ochi foarte buna. Mi-a placut sa lucrez cu el. A facut desenele singur, fara ajutorul meu. Daca s-ar mai face in urmatoarele zile asemenea activitati, as fi bucuros sa particip si sa-i ajut.

Mititelu Tudor



Activitatea de la centru m-a atras din punct de vedere sentimental, deoarece m-a facut sa-mmi dau seama ca, chiar daca am si eu un handicap, pot sa spun ca sunt privilegiat, deoarece pot gandi si pot avea un viitor stralucit.

Alexandru Vladut-Gabriel



Vizita la Termocentrala Onesti - impresii

Joi, 10 aprilie 2014, am fost in vizita la Termo. Am intrat pe la poarta 1 impreuna cu restul colegilor de clasa. Acolo, am avut parte de o primire calduroasa din partea directorului institutiei care ne-a asteptat pe toti in sala de sedinte pentru a ne vorbi despre ce vom vedea. Astfel, dupa ce ne-a fost prezentata centrala care functioneaza pe baza de aburi, ne-a fost prezentata si camera de comanda si de control unde mi s-a povestit despre complexitatea meseriei de inginer energetician. In final, am vizitat laboratoarele de analiza a tuturor substantelor folosite, lucru care ne-a amintit de ora de chimie si despre ce am invatat. La sfarsitul experientei ne-am dat seama de importanta pe care a avut-o orasul Onesti in economia nationala din perioada comunista.
Rosu Costin

Vizita la Termo mi-a placut cel mai mult, deoarece am retinut informatii interesante si am avut ocazia sa vedem cum functioneaza un important centru industrial al Onestiului. O alta zi furmoasa a fost cea in care am fost la Detasamentul de Pompieri. Ne-au fost prezentate echipamentele din dotare si am fost instruiti pentru a preveni situatiile ce ne pun in pericol integritatea fizica. Diferenta dintre cele doua vizite a fost primirea de la Sucursala Borzesti unde am fost asteptati cu doze de suc si covrigi.
Ariton Gabriela

Mi-a placut activitatea de la Termocentrala, deoarece am obtinut informatii in legatura cu functionarea acesteia, deci dintr-un domeniu care ma intereseaza - fizica.
Stanciu Andrei-Alexandru

Vizita la Termocentrala mi-a oferit o privire de ansamblu asupra intregului sistem energetic din Romania, dar si o imagine detaliata asupra producerii energiei electrice in Onesti.
Boaca Lucian

Vizita la Detasamentul de Pompieri din Onesti - impresii

Una dintre activitatile la care am participat a fost vizita la Detasamentul de Pompieri. Mi-a placut foarte mult acolo, deoarece ne-au fost prezentate masinile cu care ei intervin in situatiile de urgenta. Ne-au explicat regulamentul pe care acestia il au, ne-au prezentat echipamentul folosit la locul urgentei si ne-au lasat sa urcam pe scara de urgenta sau in ambulanta SMURD. Ne-a fost prezentat si interiorul departamentului, iar la sfarsit ne-a explicat domnul comandant conditiile pe care trebuie sa le indeplinim pentru a deveni pompier si lucrurile pe care trebuie sa le facem in cazul unor dezastre naturale.
Asandei Tudor



Vizita la Detasamentul de pompieri a fost o experienta utila si interesanta. Personalul ne-a oferit un tur al unitatii, ne-a prezentat detaliat echipamentele si procedurile de salvare si au raspuns tuturor intrebarilor noastre. informatiile primite si impresia formata m-au facut sa ma simt mult mai in siguranta stiind cine sunt cei responsabili de salvarea mea in caz de nevoie.
Alexandru Imbrea



Cea mai frumoasa si interactiva vizita a fost la Detasamentul de Pompieri. Ghidul nostru, domnul comandant, a dat dovada de un mare atasament fata de profesia de pompier. Am aflat multe lucruri pe care nu le stiam despre activitatile care sunt desfasurate in aceasta institutie. Am avut ocazia sa descopar noi echipamente utilizate de paramedici, dar si sa asist la utilizarea lor. Cel mai captivant moment a fost prezentarea cladirii, in special a dispeceratului 112.
Virlan Gabriela



Vizita la detatasamentul de pompieri a fost activitatea mea preferata. Am intrat in pielea unei victime prinse intr-un accident de masina si am putut experimenta o descarcerare. Totodata, am inteles masurile de siguranta impuse de un accident si am primit multe sfaturi care ma vor ajuta sa ma feresc de pericole.
Boaca Lucian



Una dintre activitatile la care am participat si m-am simtit foarte bine, dar totodata o activitate din care am invatat foarte multe, a fost vizita la Detasamentul de Pompieri din Onesti. Astfel, am putut observa cat de mult se straduiesc acesti oameni pentru a asigura siguranta cetatenilor. Totodata, am aflat si ce riscuri presupune aceasta meserie, dar si ce satisfactii ofera. Unii dintre noi chiar am avut sansa de a deveni, pentru cateva minute, pompieri, deoarece ni s-a dat permisiunea de a urca pe scara de urgenta a unei masini de pompieri.
Hirjanu George






Scoala altfel - Vizionarea unui film

Pentru prima zi din saptamana dedicata unor activitati extrascolare, am ales sa vedem in sala de clasa Argo care a obtinut premiul Oscar pentru cel mai bun film in 2013 si care a marcat debutul regizoral al lui Ben Affleck. Este vorba despre o dramatizare a cartii The Master of Disguise scrisa de agentul CIA Tony Mendez despre operatiunea de salvare a unor ostatici americani in Iran cu ajutorul Canadei. In film, elevii au putut recunoaste ceva si din atmosfera descrisa in romanul grafic Persepolis de Marjane Satrapi.

Activitatea de luni, 7 aprilie 2014, a fost foarte interesanta. Filmul Argo a reusit sa-mi atraga enorm atentia, deoarece am putut observa cat de mult au putut suferi iranienii din cauza unor conducatori care s-au gandit doar la viitorul lor.
Alexandru Vladut-Gabriel

Program in saptamana ''Scoala altfel"

Luni, 7 aprilie 2014, ora 8: Profesor pentru o zi; ora 9: vizionarea filmelor premiate la Oscar in sala de clasa.
Marti, 8 aprilie 2014, ora 8:30: Vizita la Fabrica de sticla.
Miercuri, 9 aprilie 2014, ora 8:30: Vizita la Detasamentul de pompieri.
Joi, 10 aprilie 2014, ora 8:30: Vizita la Termo, poarta 1.
Vineri, 11 aprilie 2014: Activitate de voluntariat la Centrul "Alexandra" (ateliere de felicitari, desene, de lectura).

Back to Home Back to Top Clasa noastra. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.