Campania ANTIDROG - impresii

Desi stiam ca nu vom fi luați in seama de colegii mai mari, noi am incercat prin aceasta campanie sa prezentam care sunt riscurile consumului de droguri și ca cel mai bine e sa previi. Unii sunt de parere ca daca incearca sa consume droguri sunt la moda pentru ca si prietenii lor fac asta si vor sa le demonstreze ca au ceva in plus daca fac asa.
M-a deranjat foarte mult faptul ca, desi unii din colegii mei nu sunt de acord cu aceasta campanie, comenteaza si isi arata aroganta fata de noi care am muncit la acest proiect si ne vorbesc in bataie de joc.
Andreea Sitaru

Campania ANTIDROG - impresii


De la aceasta campanie nu am asteptat lucruri marete, cum ar fi aprecierea celorlalti elevi. Cu siguranta unii au crezut ca e o pierdere de timp si ca nu vom avea succes. Totusi, noi am depus efort in acest proiect. Nu am avut puterea de a atrage atentia unui grup de 30 de persoane, dar suntem convinsi ca aceasta experienta ne va ajuta pe viitor sa reflectam asupra modului de a vorbi in fata altor persoane. Trebuie sa te documentezi sa faci fata cerintelor publicului.

Andreea Chiriac

Campania ANTIDROG - impresii


In timpul campaniei am mers pe la diferite clase din scoala. Am auzit pareri pro si contra, dar am invatat ca nu ne putem obliga colegii sa fie de aceeasi parere cu noi. Daca le aratam care sunt riscurile la care se expun, cred ca ei vor intelege cat rau pot provoca si va fi un mare succes nu numai pentru noi, clasa a IX-a A, ci pentru toata lumea, deoarece consumul de droguri se intinde pe arii tot mai mari. Sunt foarte bucuroasa ca m-am implicat in aceasta campanie si i-am facut si pe altii sa se gandeasca sa organizeze campanii. In plus, ceilalti elevi din scoala m-au intrebat cum pot face rost de tricouri si am convingerea ca avem mai multi aliati.

Teodora Puscasu

Sondaj de opinie - ANTIDROG

Sondajul de opinie initiat de noi pe blog referitor la consumul de droguri s-a incheiat. La intrebarea noastra "Spuneti NU drogurilor?" au raspuns 59 de persoane: 49 sunt impotriva consumului de droguri, 8 au raspuns afirmativ, iar 2 nu stiu. Consideram ca raspunsurile arata importanta actiunii noastre si ne stimuleaza sa mergem mai departe in activitatea de prevenire asupra efectelor pe care le poate produce consumul stupefiantelor.

Campania ANTIDROG - impresii

Desi suntem doar in clasa a IX-a, am reusit impreuna sa ne facem remarcati. Cu aceasta campanie ANTIDROG speram ca vom avea o influenta pozitiva asupra mai multor tineri. Consumul de droguri poate avea efecte dezastruoase. Nu schimba tineretea cu dependenta! Alege viata!
Irina Dragoi

Campania ANTIDROG - impresii

In cadrul campaniei ANTIDROG, am mers sa discutam cu ceilalti colegi din liceu despre problema drogurilor, sa-i atentionam cu privire la efectele acestora si, nu in ultimul rand, sa le ascultam parerea. La clasa a IX-a E am incercat sa discutam si despre modul in care poate fi ajutata o persoana, care consuma droguri. Concluzia la care am ajuns: "E mai usor sa previi decat sa tratezi." Persoanele dependente ajung cu greu sa realizeze la ce pericol s-au expus si foarte putini dintre ei reusesc sa revina la un trai normal. Campania a inceput cu dreptul si sper sa o tinem tot asa.
Ancuta Feier

Campania ANTIDROG - impresii

Credeam ca va fi foarte greu sa vorbesc in fata unei clase intregi, dar emotiile au disparut repede. M-am bucurat mult cand am vazut ca sunt persoane interesate sa discute despre tema, am raspuns la toate intrebarile si am impartit pliante. Speram ca mesajul nostru ANTIDROG va fi inteles de toti semenii nostri.
Delia Manolache

Campania ANTIDROG


Azi, 27 noiembrie 2008, elevii clasei a IX-a A au inceput o campanie antidrog in cadrul scolii. Actiunea are rolul de a preveni riscurile la care se expun tinerii in diferite ocazii. Proiectul are ca scop o imbunatatire a relatiei scoala - familie in orientarea tinerilor spre o viata sanatoasa. Voluntarii au impartit pliante si au discutat cu elevii din celelalte clase despre modul in care se pot proteja. La etajul I a fost montat un panou cu materiale informative si desene. Campania se va desfasura pana pe 10 decembrie 2008.


Campania ANTIDROG

In perioada 27 noiembrie - 10 decembrie 2008, elevii clasei a IX-a A de la Colegiul National Grigore Moisil vor sustine o campanie antidrog. Manifestarea are ca scop avertizarea tinerei generatii cu privire la pericolul care exista in preajma noastra si caruia poate sa-i cada victima oricine: drogurile.

Sloganul campaniei: Spuneti NU drogurilor!

Cei 28 de voluntari vor distribui pliante, vor organiza un panou de prezentare si informare asupra temei la etajul I al scolii, vor discuta cu ceilalti colegi din scoala despre riscuri si preventii. Campania se desfasoara cu acordul directiunii si invitam orice persoana interesata sa viziteze standul de langa clasa noastra.

Campania este finantata de SC TROTOCOM SRL, SC DOGE HVM SRL si SC DACART SA.
Partener in acest program este Centrul de Experiente Pedagogice si Culturale

Impresii de la Planetariu

Chiar am avut ce invata de la Planetariu. Explicatiile oferite de ghid au fost corecte si clare, asta intamplandu-se mai rar la noi. Spectacolul stelar insa a atras atentia tuturor. A fost pentru mine ceva nou, care m-a fascinat de-a dreptul. Dupa doar cateva minute ma simteam intr-un loc linistit, sub cerul liber. A fost o experienta pe care cu siguranta o voi repeta.
Delia Manolache

Impresii de la teatru

Aceasta dramatizare dupa "Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade a reprezentat o experienta extraordinara. Am descoperit ca un roman poate fi un pretext pentru a realiza o piesa de teatru. Scenaristul a mentinut o parte din firul narativ. Despre costume pot spune ca au pastrat linia epocii. Actorii ne-au oferit o seara extraordinara. Recomandarea mea: mergeti sa o vedeti. Este o piesa extraordinara.
Ancuta Feier

Planetariu

La Bacau se afla unul din cele cinci planetarii existente in tara. Vizitarea lui m-a impresionat si m-a atras intotdeauna. Explicatiile ghidului au fost numeroase si de calitate. Niciodata nu am fost dezamagita de prestatia ghidului la Planetariu. Spectacolul stelar a fost prezentat foarte bine. Unii elevi n-au mai vazut un spectacol stelar. Asa ca a fost o experienta inedita si frumoasa.

Fotografia apartine lui Radu Obrisca

Casa memoriala "George Bacovia"

Daca treci prin Bacau, e bine sa faci un popas in timp si sa vizitezi Casa Memoriala "George Bacovia". Locul este o intoarecere in timp, pe care eu am ales-o cu scopul de a le ilustra elevilor mei crescuti la bloc ceva din atmosfera casnica de odinioara a unei familii. Casa a fost cumparata de parintii lui George Bacovia in 1906. Acestia au mobilat-o cu piese valoroase. Se pastreaza numeroase obiecte de uz personal care au apartinut poetului. Pacat ca acest patrimoniu este administrat de persoane neavizate, care, pe langa greselile grosolane de limba care iti zgarie urechea, nu au studiat temeinic istoria locului pentru a putea oferi informatii publicului interesat.

Fotografia apartine lui Radu Hulubei

Spectacol

Joi, 13 noiembrie 2008, am vazut la Teatrul "George Bacovia" spectacolul "Romanul adolescentului miop", dramatizare de Ion Manoliu. Regia spectacolului este semnata de Diana Iliescu, care a facut si adaptarea scenica, iar scenografia apartine Cristinei Ciobanu. Din programul spectacolului am vazut ca tanara regizoare a absolvit in 2007 Universite Paris III Sorbonne, iar montarea acestui spectacol ilustreaza un talent deosebit. Mi-a placut jocul actorilor. In rolul adolescentului Mircea Eliade a fost Dumitru Rusu, care reda cu pricepere framantarile interioare ale varstei. Pe ansamblu, a fost un spectacol reusit. Cred ca vom reveni la teatru.

Fotografia apartine Magdei Lucaciu

Expozitie




Elevii clasei a IX-a A au fost receptivi la propunerea mea de a organiza o expozitie etnografica. Au scotocit prin lada bunicii si au invatat astfel ca valorile pot avea si o alta imagine. Pentru a vedea toata lumea de ce am fost noi in stare pentru a pune in valoare o sarbatoare romaneasca, cea a dovleacului, am pus imaginile pe blogul clasei. Va multumesc tuturor. Holul scolii este de doua saptamani un mic muzeu.

Concurs atipic

Dragi colaboratori,

Superoferta de sezon!

Nume: Dilematix

Studii: Academia Bufnitelor si Soarecilordin Antile

Profesie: mascota, suplimentul pentru copii al revistei Dilema Veche

Caut copii neobisnuiti care citesc carti fanteziste sub plapuma si isi scriu compunerile fara ajutorul parintilor. Caut lucrari, studii, texte, biletele, mesaje si alte opere literare originale care sa contina parerile voastre despre Mos Craciun si despre cum se adapteaza el vremurilor moderne (adica daca s-a blocat in trafic cu sania ... sau cu ATV-ul!), despre modul in care intelegeti voi traditiile legate de sarbatorile de iarna originale, reale sau imaginare (de pilda cele petrecute la bunici, in jungla amazoniana sau pe Pluto).

Ofer recompense: publicarea celor mai bune creatii (sau creaturi in cazul in care opiniile voastre sunt desenate) in suplimentul care imi poarta numele si premii pe masura 42.

Deadline:18 noiembrie 2008.

Atentie! Oferta este limitata.

Pentru corespondenta : dilematix@gmail.com

Cumparati Dilema Veche din 27 noiembrie 2008

Concurs

Au inceput inscrierile la a opta editie a festivalului pentru liceeni LICART. Sunt trei sectiuni la care va puteti inscrie: teatru, poezie sau fotografie. Intrati pe site-ul oficial www.licart.ro si studiati cu atentie regulamentul. Cei care doresc sa participe ma pot contacta la scoala pentru a ne sfatui asupra materialelor care vor fi trimise.

Excursie

Joi, 13 noiembrie 2008, ora 12, vom pleca in excursie la Bacau. Aici vom vizita Observatorul astronomic, Casa memoriala George Bacovia, iar la ora 17 vom viziona spectacolul de teatru Romanul adolescentului miop, dramatizare dupa romanul cu acelasi titlu de Mircea Eliade.

Back to Home Back to Top Clasa noastra. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.